U bent hier:Home Nieuws

Nieuws

FSP verwelkomt nieuw lid Raad van Toezicht
10-01-2018

Het Fries Sociaal Planbureau (FSP) heeft een nieuw lid van de Raad van Toezicht. Als nieuw lid stelt Yvonne Halman-van der Linden zich graag even voor. Aanleiding voor de benoeming is het feit dat de laatste termijn van haar voorganger Bert Kingma per 1 januari 2018 is afgelopen.

Vooral lager opgeleiden positief over kansen jongeren in Fryslân
19-12-2017

Ouders van lager opgeleide jongeren zijn positiever over de mogelijkheden voor jongeren in Fryslân dan ouders van hoger opgeleide jongeren. Dit blijkt uit onderzoek van het Fries Sociaal Planbureau (FSP) onder 2011 leden van Panel Fryslân. Het FSP onderzocht hoe Friese panelleden en met name Friese ouders aankijken tegen de situatie voor jongeren in Fryslân op het gebied van leren, werken en wonen.

Nieuwsbrief december 2017
14-12-2017

Onze nieuwsbrief van december 2017 is net verschenen. Bent u benieuwd hoe het veranderende landschap van zorgvastgoed eruit ziet? Of wilt weten of een mbo-2 opleiding voldoende is als startkwalificatie? Dit en nog veel meer kunt u lezen in onze nieuwsbrief. Ook kunt u zich aanmelden voor ons symposium over 'De staat van Friese jongeren' op 1 februari 2018. 

Symposium Staat van Friese Jongeren | 01-02-2018
07-12-2017

Willen jongeren in Fryslân blijven wonen? Is er voldoende passend werk voor iedereen? En welke kansen en uitdagingen zijn er voor jongeren in onze provincie? Deze en andere vragen stonden in 2017 centraal in ons jaarthema ‘Staat van Friese jongeren’. Meld u hier aan voor het symposium waarin we ons onderzoek presenteren en antwoord geven op de vraag; hoe staat het met de Friese jongeren rondom leren, werken en wonen?

Risico op psychosociale problemen Friese jongeren stijgt
30-11-2017

Het aantal jongeren in Fryslân met een risico op psychische problemen is de laatste jaren gestegen. Ook voelen steeds meer jongeren zich eenzaam. Dit blijkt uit het onderzoek ‘Psychosociale gezondheid van jongeren in Fryslân’ dat het Fries Sociaal Planbureau (FSP) samen met GGD Fryslân heeft uitgevoerd.  

Pagina's