U bent hier:Home Nieuwsbrief maart 2018

Nieuwsbrief maart 2018

Nieuws
Datum 07-03-2018

Vacature: wij zoeken een programmaleider
Wij zijn op zoek naar een programmaleider sociaal domein & zorg. Je bent zowel intern als extern het gezicht  van het programma 'sociaal domein & zorg'. De programmaleider brengt verbinding en verdieping aan in dit thema en stuurt op kwaliteit en inhoud. Je werkt hierbij nauw samen met onderzoekers en data-analisten.

Kiezen voor carrière of vertrouwdheid
Jongeren die Fryslân verlaten, zijn vaak ambitieus en maken keuzes die hun kansen op een succesvolle carrière vergroten. Deze jongeren zijn bereid overal naartoe te verhuizen voor de gewenste baan. Andere jongeren blijven bewust in Fryslân. Zij zoeken een opleiding of baan dicht bij huis. Deze jongeren willen hun vertrouwde leven voortzetten, dicht bij ouders, vrienden, partner of sportclub. Dit blijkt uit ons onderzoek naar motieven om in Fryslân te blijven of te vertrekken.

http://i3.cmail20.com/ei/j/C2/D2E/1F1/204314/csfinal/FSP_banner_nieuwsbrief_januari2018_leesmeer1b.jpg

Woningen vaak te duur voor jongeren
Ruim de helft (54%) van de Friese jongeren volgt een mbo-opleiding. Jongeren met een mbo-opleiding ondervinden problemen op de woningmarkt. Een eigen woning is voor hen vaak te duur. Veel jongeren hebben een flexibel arbeidscontract en krijgen daardoor moeilijk een hypotheek. Het FSP interviewde 50 jongeren die recent een mbo-opleiding hebben afgerond. Zij zijn bevraagd over de keuzes die zij maken op het gebied van leren, werken en wonen en hoe zij hun toekomst in Fryslân zien.

Vraag het Fries Sociaal Planbureau
Heeft u vragen over onze publicaties of zoekt u informatie en cijfers over Fryslân? Neem dan contact op met ons op via het contactformulier op onze website. Wij helpen u graag verder.

Verwachte publicaties
*Bereik peuters
​*Panel Fryslân over veiligheid

Meteen op de hoogte?
Wilt u altijd als eerste op de hoogte zijn van ons laatste nieuws? Meld u dan aan voor onze attenderingsservice. U krijgt dan meteen bericht als er een nieuwsbericht of publicatie verschijnt.

 

 

 

 

 

Dossiers: