U bent hier:Home Masterclass Volg de data

Masterclass Volg de data

Nieuws
Datum 02-08-2018

Masterclass Volg de data

Het werken met data (cijfers) staat volop in de belangstelling. Data kan helpen om ideeën, keuzes en discussies beter te onderbouwen, zoals bijvoorbeeld in een beleidsnotitie, begroting of voor een themabijeenkomst. Daarbij gaat het vaak om cijfers die een eerste indruk geven van bijvoorbeeld de bevolkingsontwikkeling, veiligheid in Fryslân of een specifieke regio daarbinnen.
Het Fries Sociaal Planbureau (FSP) heeft monitors ontwikkeld om deze data op een overzichtelijke manier te presenteren. Er zijn monitors op de volgende thema's: bevolking, wonen, onderwijs, werk, inkomen, zorg, gezondheid, veiligheid en sociale samenhang.
Op 27 september organiseert het FSP de eerste masterclass ter introductie van de monitors en het werken met data.

Tijdens deze masterclass maak je laagdrempelig kennis met de monitors van het FSP en wat de mogelijkheden zijn. Data-experts geven uitleg over hoe de data zijn te gebruiken en geven voorbeelden van interessante toepassingen. Na afloop heb je een beter beeld van hoe de cijfers zijn te interpreteren en wat mogelijk is. Wie weet geeft deze masterclass jou de inspiratie en inzichten die je nodig hebt om (eindelijk) met data aan de slag te gaan.

Onze experts delen hun kennis en statistische vaardigheden graag om het gebruik van data te vergemakkelijken. Tijdens de masterclass is er uiteraard gelegenheid voor het stellen van vragen. Graag zelfs, want door samen te werken met data en met elkaar in gesprek daarover te gaan blijven we van elkaar leren.

Voor: beleidsmedewerkers, teamleiders, adviseurs P&C, (data)journalisten. Je hoeft geen ervaring met statistiek te hebben.

Datum:
donderdag 27 september 2018

Tijd:
15:00 – 17:00 uur

Locatie:          
Westersingel 4, Leeuwarden

Kosten:          
we bieden deze masterclass gratis aan

Deelnemers:  
er is plek voor 25 deelnemers

Aanmelden:   
kan tot 21 september 2018 door het zenden van een bericht naar lscholten@friessociaalplanbureau.nl

 

Dossiers: